NYHEDER

”TYGER TYGER”-FILM

”TYGER TYGER”-FILM

SS-Say’s internationalt kendte nummer ”Care” er valgt som temasang i den amerikanske instruktør Kerry Mondragons nye film Tyger Tyger, der bl.a. har Dylan Sprouse og Sam Quartin på rollelisten. Filmen har amerikansk premiere den 26. februar 2021.

Indie-bandet SS-Say bestod under indspilningen af ”Care” af Inge Shannon, Martin Hall og Henrik Möll. Gruppen debuterede ved Williams S. Burroughs’ besøg i København i oktober 1983.

Du kan se traileren til filmen og derved også høre nummeret ved at klikke på det følgende link.


NYE RADIOPROGRAMMER PÅ DEN2RADIO

NYE RADIOPROGRAMMER PÅ DEN2RADIO

I selskab med musikconnaisseur, teolog og forfatter Søren E. Jensen er Martin Hall i øjeblikket aktuel i en række sommerprogrammer, som du kan høre på Den2Radio.

I den første af udsendelserne drejer det sig om begrebet “recitationssange”, altså det i og for sig besynderlige fænomen at tale kan blive til musik, og i den foreløbig sidste om filmsange.

Du kan høre udsendelserne her:


SENESTE UDGIVELSER OG ANMELDELSER

Seneste Hall-album er opsamlingspladen A Brief Summary, der indeholder flere nyere indspilninger, bl.a. videosinglen ”Lesser Gods”. Albummet indeholder også remakes og alternative udgaver af materiale fra de senere år og er udgivet som dobbelt-vinylalbum, digipak-cd samt musikkassette. Meget overraskende gik A Brief Summary i øvrigt direkte ind som #2 på den officielle danske vinylhitliste i ugen efter sin udgivelse – Halls højeste hitliste-placering nogensinde.

I dagbladet Informations anmeldelse af pladen skriver Sophia Handler bl.a.:

“Martin Hall beviser endnu en gang, at han hører til på niveau med musikmytologiske helteskikkelser som Brian Eno og David Bowie”.

Du kan læse hele anmeldelsen her:

 


 

“SERVICES RENDERED” OG BREMEN TEATER

I forbindelse med sine første koncerter i mere end fem år udkom Halls første nyskrevne sang i flere år, 12”-singlen Services Rendered, i efteråret. Pladen er selvfølgelig også tilgængelig på alle større digitale platforme (Spotify, iTunes, Amazon m.m.). Du kan se videoen til nummeret her:

https://youtu.be/hzLLc1101F4

GAFFA tildelte senere Halls københavnerkoncert i Bremen Teater 6 ud af 6 stjerner. Anmelderen Simon Heggum skrev bl.a.:

”En betagende koncertoplevelse – en af de stærkeste danske koncerter, jeg har været til i de senere år.”

Du kan læse hele anmeldelsen her:

 


 

Foto fra Bremen Teater, oktober 2018: Maiken Kildegaard.


MEMO

Som sæson 40 nærmer sig sin afslutning, kommer her et hurtigt resumé – at ingen nyheder er gode nyheder. Opsummering følger hen ad vejen.

Til de af jer, der i mellemtiden måtte foretrække yderligere undertekst:

"I sit forsøg på at afdække spor og ledetråde går man bagud. Man begynder med misforståelserne. Knudepunkterne. Man lader sine tanker løbe ned langs interaktionsfelternes konstant bevægelige grænse i forsøget på at korrigere det, man endnu måtte have adgang til. Det er et spørgsmål om ordenssans – om simpel forfængelighed."


SPOKEN WORD I SANKT LUKAS KIRKE

Fredag den 31. maj kl. 21.00 er der spoken word-performance med Hall i Sankt Lukas Kirke på Frederiksberg.

Ledsaget af multi-instrumentalisten Johnny Stage vil der blive læst både nye og ældre tekster op, bl.a. uddrag fra Halls seneste bog, den selvbiografiske 1971-1985.


Sted: Sankt Lukas Kirke, Christian Richardts Vej 1, 1951 Frederiksberg.

 


HALL-INTERVIEW PÅ P8 JAZZ

Hall var søndagsgæsten i DR’s P8 Jazz faste program Korfix og Kaffe den 7. april. Undervejs i interviewet kan du bl.a. høre historier om Elisabeth Welch, Sun Ra og Chet Baker (læs: Derek Jarman, speedballs og teleportation mm.).

Du kan høre udsendelsen her:

 

 

 

 

 

 

 

Elisabeth Welch synger “Stormy Weather” i Derek Jarmans Shakespeare-film "The Tempest" (1979).


ORDKLANG 2019

Lørdag den 2. marts optræder Martin Hall sammen med den internationalt anerkendte accordeonist Bjarke Mogensen på Gammelgaard i forbindelse med musik- og poesifestivalen Ordklang 2019. Blandt festivalens andre optrædende finder man navne som bl.a. Ghita Nørby og Søren Ulrik Thomsen.

For Hall/Mogensens vedkommende vil de invitere publikum med på en stemningsmættet rejse gennem et både traditionelt orienteret og eksperimenterende materiale, der kædes sammen af Halls recitativer. Programmet byder bl.a. på fortolkninger af den russiske komponist Vladislav Zolotarievs værker for accordeon (1942-1975), ligesom der vil være værker af en anden forholdsvis ukendt russisk komponist, nemlig Anatolij Kusjakov (1946-2008).

Du kan få mere information om begivenhederne på festivalens egen hjemmeside.

Bjarke Mogensen har bl.a. modtaget The European Broadcast Union’s "New Talent"-pris samt Kronprinsparrets Stjernedryspris.


INDSTILLET TIL GAFFA-PRISEN 2019

Martin Hall er blevet præ-nomineret til GAFFA-prisen 2019 i kategorien ”Årets Danske Livenavn”. Du kan se samtlige nominerede inde på bladets hjemmeside. Halls seneste koncerter rundt omkring i landet var hans første med fuldt band i mere end fem år.

Musikerne var ved alle lejlighederne Christine Raft (flygel, violin), Johnny Stage (guitar, sitar m.m.), Una Skott (guitar, keyboards), Andreas Bennetzen (bas) og Sisse Selina Larsen (trommer). Yderligere medvirkede også gæstesangerinden Inge Shannon ved samtlige koncerter.

Selvom hovedparten af materialet, der blev spillet ved koncerterne, stammer fra de senere år – der blev eksempelvis spillet adskillige numre fra Halls samarbejde med Andrea Pellegrini og Tanja Zapolski, albummet If Power Asks Why – så blev der også spillet flere gamle numre.

Ud over den internationalt anerkendte SS-Say-single Care fra 1985, som Hall og Shannon fremførte sammen på scenen, spillede Martin også sit store 1984-klubhit Free-Force Structure som afslutning på de fleste af koncerterne. Det var første gang i mere end 33 år, at han spillede nummeret. Du kan se en saloptagelse af det fra Bremen Teater-koncerten her:

https://youtu.be/bSooUFHsBz8

I oktober belønnede GAFFA Hall og bandets københavnerkoncert med 6 ud af 6 stjerner. Du kan læse anmeldelsen her.


AKTUELLE RADIOUDSENDELSER

I forbindelse med de nyligt overståede koncerter og seneste pladeudgivelser har der været flere længere radioudsendelser med og om Hall. Programmerne dækker alt lige fra start-70’ernes i mange henseender fuldkommen smagløse hitlistemusik, postpunkens og start-80’ernes radikalt eksperimenterende singleudgivelser såvel som året 1968 og dets konsekvenser. Sidst, men ikke mindst er der også et længere interview om Halls forhold til metalscenen.

The list goes like this:

 

MARTIN HALL OG DE GLEMTE 70’ERE

Teologen og forfatteren Søren E. Jensen inviterede i november Hall ind til en sammenlagt tre timer lang snak på Den2Radio om musikken fra ”de glemte 70’ere”. Programmets intro-speak lyder som følgende

”Det er halvfjerdsernes glemte popmusik, det skal handle om i denne og en kommende mammutudsendelse, hvor Martin Hall i selskab med Søren E. Jensen mindes de hits, som gjorde sig gældende i deres sene barndom og begyndende pubertet – inden punken kom og ødelagde det hele. Der er, som de to værter udtrykker det, garanti for den dårlige smag.”

ROCKHISTORIER MED HALL, QUEITSCH OG LYNGGAARD

I anledning af sit 40-årsjublæum som udøvende musiker gæstede Martin i oktober de to musikanmeldere og aficionados Klaus Lynggaards og Henrik Queitschs radioprogramserie Gæstebud på Heartbeats-sitet. Her handler det primært om slut-70’ernes og start-80’ernes mere radikale musikalske eksperimenter. 

  • Rockhistorier: Queitsch og Lynggaard har Hall i studiet (2 timer og 2 minutter).

SORT SØNDAG (P6-INTERVIEW)

Tidligere på året lavede radioværten Anders Bøtter et interview med Hall i forbindelse med albumudgivelsen A Brief Summary. Det blev sendt den 25. maj i P6-programmet Sort Søndag og kommer bl.a. ind på Martins forhold til metalscenen i både 80’erne og nu. 

MIT 68 (P1-DOKUMENTAR)

Sidst på denne liste kommer så Martin Halls egen 20-minutters P1-podcast ”Mit 68”, der blev sendt torsdag den 26. april som en del af P1’s program Tidsånd (dagens udsendelse handlede om Tidehverv generelt). Serien om 1968 blev indledt nogle uger tidligere med dramatikeren Christian Lollike som den første gæst. 


IRMA VICTORIA MEMORIAL DAY

Irma Victoria blev født den 2. september 1923 og døde den 10. november 2000. Hun nåede i en sen alder at indspille og udgive en række indspilninger og plader med Martin Hall. Karrierens højdepunkt er vel nok hendes Grammy-nominering i kategorien “årets sangerinde” i 1991 – en nominering der iflg. uofficielle kilder fik brancheorganisationen IFPI til efterfølgende at ændre reglerne for specialjuryernes indflydelse på de prestigefyldte nomineringer. De to andre nominerede i kategorien det år var Hanne Boel og Annisette.

I anledning af 18-årsdagen for hendes død erindrer vi hende med et af hendes lysere numre, sangen ”September Song” fra 1994-albummet Phantasmagoria. Nummeret er også inkluderet på opsamlingspladen Memorial – Finest Moments and Famous Last Words udgivet posthumt i 2001 og på Spotify-albummet September Songs.

Et andet bemærkelsesværdigt øjeblik i Irma Victorias karriere var, da hun i efteråret 1995 medvirkede på den stadig omdiskuterede hyldestplade til det danske tresserband Steppeulvene, Hip. På udgivelsen står hun for nyfortolkningen af gruppens mest folkekære nummer, “Itsi-Bitsi”, og selvom indspilningen blev fremhævet som et af pladens væsentligste bidrag af de fleste anmeldere, var der dog enkelte journalister, der anså indspilningen for at være en direkte vanhelligelse af den oprindelige sang.